music monday, part two. några tips (:

Vid närmare eftertanke så tar jag och presenterar mina tre nya favorit band/artister här istället! Här med tre låtar som i alla fall gör mig på bättre humör så här i det gråa höstvädret. Rekomenderar verkligen dessa tre band! Albumen som jag nämner här nedan är fantastiska! ♥


-----------------------------------------------------------------

Lights med låten Face Up från albumet The Listening

-----------------------------------------------------------------

Fun med låten All the Pretty Girls från albumet Aim and Ignite

-----------------------------------------------------------------

The Brobecks med låten Love At First Sight från albumet Violent Things

-----------------------------------------------------------------


music monday

Har kollat upp vilka låtar jag lyssnar på mest just nu, tänkte göra en topp tio men det blev några fler låtar eftersom jag har lyssnat på några av låtarna precis lika många gånger. Så detta är alltså mina absoluta favoritlåtar just nu! :) Mycket Paramore just nu, som ni kanske ser. Tycker ni ska ta och leta upp och lyssna på de här låtarna... alla är hur bra som helst! Kolla speciellt upp Lights, The Brobecks och Fun - några av mina nya favoriter!


001 ------ paramore - misguided ghosts
002 ------ fun - be calm
003 ------ paramore - all i wanted
004 ------ lykke li - possibility
005 ------ panic! at the disco - new perspective
005 ------ the brobecks - small cuts
006 ------ paper route - carousel
007 ------ fun - all the pretty girls
007 ------ brendon urie - don't stop believin'
008 ------ fun - the gambler
008 ------ paramore - the only exception
008 ------ paramore - brick by boring brick
009 ------ the brobecks - goodnight socialite
010 ------ lights - face up
010 ------ taylor swift - forever and always (piano version)

on and on and on we go, just like a carousel that's lost control

Kan inte ens lyssna på Paramore nu utan att bli deprimerad. Vad är det med mig och det här bandet? Ville och skulle ha sett dem förra året i Februari men då ställde dem in konserten och så missade jag helt att dem skulle vara med på Hultsfredsfestivalen... och nu sitter jag här igen med två biljetter till ingen nytta. Kul. Det verkar inte som att det är meningen att jag ska se Paramore...?

Men jag får ju se det från den ljusa sidan...jag sparar dem 3500 kr som hotellet skulle kostat, blir ju lite tajt med pengar den här månaden med alla julklappar och sånt som ska inhandlas. Fast iof så hade jag hellre lagt ut 3500 spänn på hotel än att bara sitta här hemma och glo. Gick in på jobbet idag och skulle hämta en sak i mitt skåp och bröt ihop totalt när jag skulle förklara varför jag var hemma. Lite patetisk är jag allt men det är ju mitt liv det här. Musiken.


Tack i alla fal till Kerstin som gick med mig på en fin och sofistikerad middag på Jensens. Det var smarrigt och mysigt. Nu ska jag fortsätta sitta och glo och tycka allmänt synd om mig själv... kanske träna en truddelutt på gitarren!
...

Så blev min Stockholms tripp inställd. Inget Paramore för mig den här gången heller. Jävla skit. Jag som sett fram emot det här i flera månader, konserter och musik som är mitt allt. Men visst. Jag sitter hemma och glor i en vecka istället. Kul.

Ibland får man göra vissa uppoffringar. Jag vill ju bara att hon ska må bra. Men den här uppoffringen smärtar mer än mycket annat. Just nu känner jag mig så allmänt frustrerad att jag bara vill slå sönder något, alternativt gråta en liten flod eller kanske både ock.

Blir så jävla depp.


ett år äldre men inte mycket klokare

Idag har det inte varit en bra dag i min värld. Har gråtit både en och två gånger. Blir så less ibland. Och jag vet inte varför. Jag hade missuppfattat en grej och det blev bara pannkaka i mitt huvud. Jag orkar inte ens förklara men vissa människor upphör aldrig att förvåna, blir så jävla less och besviken. Förstår inte hur människan tänker ibland.


Hade i alla fall en bra födelsedag. Nu är jag 23 år och två dagar. Inte fy skam. Fick en hel glöggservis (glöggparty, någon?), en strykbräda, lite pengar, prenumeration på Veckorevyn och såna goa grejer. Det tackar vi för.

före och efter bild

tänkte bara visa hur jag såg ut innan jag tog sprutan och nu efteråt :)


svinsprutan är tagen

Nu kan jag äntligen lugna ner mig en smula (och ni också kanske?) För nu har jag äntligen fått vaccinera mig mot svininfluensan. Känns tryggt och än så länge har jag bara haft lite ont i armen. Hoppas inte att det blir några bieffekter imorgon för då fyller jag ju år. ;) Inte vill man vara sjuker då.

Känns bra att ha tagit sprutan dock, även fast inte det här vaccinet börjar verka helt och hållet föräns om två veckor typ. Det ska ju ta sig in i imunsystemet eller något sånt? Vad vet jag, jag är ingen läkare eller dylikt. Det sägs i alla fall att det tar ett litet tag innan det verkar helt så än så länge får jag väl vara väldigt aktsam och försiktig.


paramore om 19 dagar

Jag sitter här och längtar tills den 29:e November. Då åker jag och Joline till Stockholm.  Den 30:e är det Paramore konsert och den 1:a december åker vi hem igen. Det blir som en liten weekend away. Ska bli skönt. Behöver verkligen vara ledig lite känns det som och inte bekymra mig om något. Har kollat schemat den veckan och jag är ledig några dagar efter vi kommer hem också. Loves it! Ska bli så kul att gå på konsert igen.

Förhoppningsvis hinner jag ta den där jävla svininfluensa sprutan innan vi åker. Hoppas jag får ta den så snart som möjligt! Börjar få lite allmän panik, jag vill inte ha den där sjukan!!


upp och ner, ner och upp, grisen gal i granens topp?


endast tomten är vaken... typ

Här sitter jag och filurar igen. Vad är meningen med livet och sådana djupa grejer... vad ska det bli av mig egentligen? Kommer jag någonsin våga lämna tryggheten som är den här staden, min familj och mina få men trogna vänner? Eller är jag fast här för alltid? Ibland önskar jag att någon kunde sparka mig i rumpan, knuffa mig ut för stupet... kasta mig ut ur fågelboet så att jag får testa mina vingar ordentligt.


Jag vill, jag kan, jag klarar det.... kanske.

att ta eller inte ta en spruta... det är frågan

Nemen Guten Tag kära blogg, det var ett tag sedan. Sitter här just nu och oroar mig i allmänhet över baconfebern svininfluensan. Ska man vaccinera sig eller inte? Tillhör jag en riskgrupp? Får nästan lite ångest, tänker på det alldeles för mycket och när jag tänker för mycket blir jag alldeles ängslig och osäker... ångesten kommer krypande med bestämda steg.

Vem ska man tro på? Är vaccinet farligt? Hur stor är risken att bli smittad? Hur många kommer dö? Är det såpass allvarligt att denna influensan kan slå ut halva Sverige? Jag har hört så jävla mycket, från olika håll, vet inte vad eller vem jag ska tro på... vet inte vad jag vill tro på.Sa det till S på jobbet för nån vecka sedan: "Jag kommer få svininfluensan och dö."

Hon svarade: "Okej, ett svin mindre!"Man skämtar och har sig om denna influensa... 'baconfeber' osv. Hur pass allvarligt är det egentligen? Bör jag vara rädd? Hur vet man att vaccinet verkligen funkar? Tar man sprutan är det verkligen 101% säkert att man inte blir smittad? Hur vet man att man inte redan har svininfluensan? Får man ta sprutan även fast man är lite förkyld?


Är jag rädd eller är jag rädd?


RSS 2.0